Home
Close
Left
Right

Ervaring

Gebieden van natuurlijke schoonheid in zuid-Kreta

Hotel Alianthos Garden in Plakias is een ideale vertrekplaats om gebieden van zeldzame natuurlijke schoonheid te bezoeken. Geen tijd te verliezen. Begin nu al met het plannen van uw excursies. Wij staan tot uw beschikking om u alles te geven wat u nodig heeft: van de nodige proviand tot een auto. Het enige dat u in feite nodig heeft is een beetje organisatie en zin.

Begin bij het beroemde Preveli, waar de Megas Potamos die de Kourtaliotiko-kloof doorsnijdt, leven geeft aan een wild palmenbos en uitmondt in de zee in het zuiden, en een magisch exotisch landschap vormt. Hier ligt eveneens het historische Preveli-klooster dat een hoofdrol speelde in alle onafhankelijkheidsstrijden van Kreta.

De volgende bestemming is de Kourtaliotiko-kloof met prachtige watervallen. Het water ervan welt uit de schoot der aarde zonder ooit droog te komen te staan.

Op de weg naar de dorpen van de regio Agios Vasilios en Plakias, zult u langs de Kotsyfou-kloof komen. Sta hier even stil om zoveel mogelijk foto’s te maken.

Het loont eveneens de moeite om Μesa Farangi, te bezoeken, dat wordt omgeven door oude kerken, kloosters en verlaten dorpen. Onontdekt en een plek van inwijding die u rillingen over uw rug zal veroorzaken.

Vergeet niet om de Kloof van Patsos te bezoeken en de gelijknamige grot. Een plaats van de goden, met een indrukwekkende begroeiing, antieke wijngaarden, fantastische atmosfeer en oneindige zee.

En natuurlijk, de beroemde Samariakloof, de langste kloof van Europa, na de Kloof van Verdon in Frankrijk (16 km). Het is een Nationaal Park van Griekenland sinds 1962 en het herbergt vele inheemse vogel- en diersoorten, zoals de bekende Kretenzische kri-kri-geit. De kloof heeft zijn naam gekregen van het oude Samaria- dorp, namelijk van Osia Maria. Tijdens de Turkse overheersing was het een schuilplaats voor de opstandelingen en de plaatselijke bevolking, terwijl het vanaf 2010 deel uitmaakt van het Wereldwijde Net van Biosferenreservaten van de UNESCO. Duizenden bezoekers uit de hele wereld wandelen elk jaar door de kloof. Het is een moeilijke tocht, maar tegelijkertijd een fascinerende uitdaging voor natuurliefhebbers. Immers, aan het eind van de wandeling maakt de natuur veel goed voor de wandelaars: de Samariakloof eindigt bij een minuscuul, prachtig en altijd koel strand, Αgia Roumeli. Een duik in het water zal ervoor zorgen dat u «het was het waard» gaat zeggen. U wordt er opgehaald door het bootje dat u terugbrengt naar Chora Sfakion en van daaruit weer terug naar Plakias.

Tenslotte onderbreken de eilanden Gavdos en Gavdopoula en de rotseilandjes Paximadia (of Dionysi) en Prasonisi de continuïteit van de oneindige zee en bieden een «schuilplaats» voor degenen die voor even willen vergeten en die vergeten willen worden, maar het is ook een geweldige bestemming voor een excursie met een bootje.