Home
Close
Left
Right

Ervaring

Klimmen

Kenmerkend voor Plakias is de Paligremnos, de rots die in de linker uithoek van het strand recht omhoog steekt. Het gaat om een compleet verticale helling van kalksteen, met indrukwekkende scheuren, die de interesse heeft opgewekt van vele klimliefhebbers. De opbouw en de vorm van de rots zorgen ervoor dat niet alleen gevorderden maar ook beginners zich aan de klim kunnen wagen. De geschiktste tijd om te klimmen is de lente en de herfst maar in principe kan er altijd geklommen worden, als het maar niet waait.

Het gesteente bestaat uit kalksteen en is van zeer goede kwaliteit. Het klimmen gebeurt hier vooral op scheuren en platen. ‘ARIADNI’ is de meest klassieke geometrische scheur van het terrein. ‘SPACE CAKE’, ‘MINIMALIST’ en ‘ΜINOTAURUS’ zijn het summum van het klimmen op platen. Voor de beginnende klimmer is ΄FODELΕ’ een absoluut genot. Het lijkt instabiel maar is letterlijk en figuurlijk rotsvast. De rots heeft overal gaten waar je je aan op kunt trekken.

Het terrein wordt de laatste jaren steeds bekender en er komen steeds meer moeilijke routes bij, vooral door klimmers van Kreta.